Roodkeelsialia

Home / Roodkeelsialia

Roodkeelsialia

Roodkeelsialia (Sialia Sialis)

 

Deze prachtige blauw-oranjevogels komen in het wild vooral voor in Amerika – vooral na het broedseizoen- en Canada om te nestelen in het broedseizoen.

Bij de mannetjes is het verenkleed van onderen roestbruin met grijze vlekken en een rode borst. De kop, rug en staart zijn bijzonder mooi blauw.

Salia’s zijn verwant aan de lijsters.

Irma:

Op slag was ik verliefd op deze vogel. Wat een prachtige kleuren! Eerst heb ik de tekeningen in potlood gemaakt: een stelletje. Je kan kiezen of je deze kaart ontvangt/verstuurt met (echt) bladgoud of zonder bladgoud. Met bladgoud, breng ik per kaart her en der op de tak verspreidt echt bladgoud aan voor een bijzonder mooie en luxe uitstraling.  Iedere kaart is daardoor weer uniek. Er zijn ook folies die op bladgoud lijken, die gebruik ik niet!

Ook deze kaart is fantastisch om in te lijsten in een mooie zwart of wit frame. Heb je een kaart met echt bladgoud aangekocht, dan is natuurlijk een goudframe bijzonder mooi!

De originele tekening bevat bladgoud op delen van de takken.

Deze Roodkeelsialia heb ik ook geschilderd met olieverf. Dit is een dubbele kaart met de goudkleurige ‘Gold Rush’ enveloppe. Ook deze is prachtig om in te lijsten!

Je kan de kaarten natuurlijk ook kado schenken! Veel mensen houden van vogels, het is een mooi en exclusief kado!